håndværkskollegiet horsens gade grønt
håndværkskollegiet horsens trækonstruktion søer tag tagkonstruktion
håndværkskollegiet horsens studenterboliger indeklima grønt træ
håndværkskollegiet horsens under opførelse

Håndværkskollegiet i HorsensBRF Fondens vision med Håndværkskollegier er at skabe et sted, hvor faglige ildsjæle blandt håndværkslærlinge kan bo sammen, og hvor man i fællesskab løfter hinanden - fagligt og menneskeligt. Man vil uddanne endnu dygtigere håndværkere, og skabe fornyet stolthed og respekt omkring fagene og håndværket.


Danø Arkitektur har i partnerskab med Cubo Arkitekter tegnet det første af en række håndværkskollegier i Danmark. I Horsens opføres det på de tidligere godsbanearealer ved Banegården. Her vil håndværkslærlinge bo og udvikle sig i fagligt fællesskab med unikke faciliteter.


Håndværkskollegiet i Horsens er et særligt og karakterfuldt bygningsværk. Et moderne byggeri hvor fremsynet byggetektonik knyttes sammen med mere klassiske håndværksmetoder. Byggeriet rummer en rustik styrke og kvalitet – og vil være et inspirerende katalog af håndværksmæssige løsninger og materialer. Her er værksteder, boliger, grøn have og regnvandssø – med plads til større forsamlinger og aktivitet, samt mindre lommer og intime rum til ophold og fritid.  


Bæredygtighed har høj prioritet og kollegiet bygges til DGNB Guld-certificering.


Bygningsareal: 6.000 kvm


Under opførelse – indvielse marts 2024


Organisering

Bygherre: BRFfonden

https://haandvaerkskollegiet-horsens.dk/


Arkitekt: DANØ Arkitektur og Cubo

Landskabsarkitekt: Schønherr

Ingeniør: Tri-Consult

Bygherrerådgiver: Bisgaard | Ejsing, og Hele Landet


Vundet i indbudt konkurrence 2020