Arkitektur med vægt på - sted, rum og atmosfære - materialer og lys - detaljeret konstruktions-design og bæredygtigthed - speciale i træ og tømmer

Jesper Danø,

arkitekt MAA


Jeg har altid interesseret mig for huse og bygninger, håndværk og konstruktioner. Drivkraften er en stor kærlighed til naturens materialer og især til træ og tømmer, der udspringer af en barndom i Nordsjælland og de svenske skove med værktøj i hænderne. Den interesse blev senere blot styrket igennem arbejde og uddannelse. Jeg har rejst meget, ikke mindst med arbejdsophold i udlandet – først som tømrer/snedker, senere som uddannet arkitekt.

 

Min baggrund

Jeg har haft det store privilegie at møde og samarbejde med meget dygtige arkitekter. Bla. internationalt kendte arkitekter, og har lært uendeligt meget fra dem – Enric Miralles (EMBT), Glenn Murcutt, Richard Leplastrier, Pete Struchbury, Juhanna Pallasma og Johannes Exner. Desuden har jeg haft mange års ansættelser på flere velrenommerede tegnestuer i Danmark og Barcelona. SHL, 3XN, Exners, Friis & Moltke samt EMBT (Barcelona). Det har give en faglig ballast som kommer samarbejder og projekter til gode. En årrække som underviser på Arkitektskolen i Århus har desuden lært mig om at skære ind til det basale i opgaverne.

 

Tegnestuen startede jeg i 2013, men før det havde jeg egne byggerier sideløbende med arbejde på tegnestuer. Danø Arkitektur er nu en enkeltmands tegnestue. Det giver fleksibilitet, men sikrer også at jeg kan følge projekter fra start til slut – fra de første ideer og skitser til endelig bygningsdetalje. Det finder jeg vigtigt for at lave godt og helstøbt byggeri. Ved større opgaver samarbejder jeg med tegnestuer og andre samarbejdspartnere, men også her følger jeg projekterne hele vejen. Det gælder bla. på Håndværkskollegiet i Horsens, som er tegnet og projekteret i samarbejde med CUBO Arkitekter.


Arkitektonisk etik

At lave arkitektur – at tegne og bygge gode huse og bygninger kræver først og fremmest begejstring og engagement. Jeg indlever mig helt i hvem der skal bruge huset, og hvilket liv der skal leves der. Men også omgivelserne og stedet har særlige påvirkning, der skal tænkes ind den helt rigtige ide og arkitekturen.


Målet er at lave en unik helhed – et sted der fungerer og er godt at være. Stemning og atmosfære, dejligt dagslys og smukke, sunde materialer og indeklima er nogen af de afgørende faktorer. Ligeledes naturligvis byggemetoder, konstruktioner, økonomi og bæredygtighed.


Danø Arkitektur’s design bygger på en solid praksis erfaring. I designprocessen indgår fysiske modeller som en vigtig del af projektudviklingen, ligesom håndtegning sideløbende med computeren beriger proces og projekter.


Tegnestuens arbejder spænder over villaer, institutions- og undervisningsbyggeri, Højskole og Håndværks Kollegie, erhvervs- og kontorbyggeri, udstillingsbyggeri og landskabsprojekter samt inventar- og møbel design.