Ry højskole tilbygning infill facade træ
ry højskole trapper undervisningslokaler træ belysning
trappe træ Ry Højskole
ry højskole offentlige toiletter træ moderne nordisk
ry højskole indeklima opholdsrum vinduespartier belysning
ry højskole offentlige toiletter træ moderne nordisk

Ry HøjskoleRy Højskoles centrale plads i byen er markeret med en ny bygning, ”Bakkehuset” – med hovedindgang mod gaden og stationen. Dermed er hele højskolens facaderækkestyrket og gjort sammenhængende. De gamle bygninger på begge sider af det nye er renoveret og moderniseret.

 

Det nye tilpasser sig skolens og byens karakter og skala, blandt andet gennem brug af udvalgte, traditionsrige, naturlige materialer og overflader, ligesom der er saddeltag i natur skifer  – men blot i ny fortolkning. Det nye er mere dynamisk og moderne og fremstår med arkitektonisk ambition og kant, men dog med respekt for de eksisterende bygningers kvaliteter.

 

I Bakkehusets indgang ankommer man til en foyer med dynamisk trapperum. Herfra er der adgang til administration, undervisningsrum med flere zoner, musikrum og studie, samt stort nyt kunstrum. Markante konstruktioner i egetømmer og stål bærer taget og de indvendige ’svævende’ balkoner i træ.

 

Naturligt ventilationsprincip sikrer frisk luft og god komfort via præcise åbninger i tag og facader, som også skaber flot dagslys i bygningen.

 

I de eksisterende nabobygninger renoveres og omlægges med nye funktioner, så det er bedre organiseret i det daglige højskoleliv.

 

Byggeperiode 2016 – 2019


Byggeriet er støttet af AP Møller Fonden med 30 mio kr.


Priser

I 2018 fik Ry Højskole Skanderborg kommunes Arkitekturpris.Fotos: Fotograf Thomas Mølvig & Jesper Danø